Norrvalla FF (Fo.nr 1446548-2)

Om föreningen


Norrvalla FF är en förening som satsar på både fotboll och skidåkning, oberoende av årstid. Föreningen bildades genom att föreningarna Vörå IF, Oravais IF, Hellnäs Bollkubb, Maxmo Sportklubb gick samman i fotbollens tecken 1996. Skidakademin har funnits ett par år och är till för de som vill satsa på skidningen.

Norrvalla FF

Norrvalla FF är nejdens fotbollsförening, här skapas möjligheter för barn att spela fotboll. I föreningen finns duktiga utbildade tränare som ser till varje individ, för att barnen skall ha möjlighet att utvecklas. Föreningen ordnar akademiträningar för de som vill träna mera än bara det egna lagets träningar. Målvakter har också möjlighet till extra träningar. Vintertid sker mycket av träningen i Vörå och Adidashallen men sommartid används planerna i Vörå, Kaitsor, Oravais och Maxmo. De yngre lagen brukar träna i Kaitsor så att avstånden inte ska bli för långa för någon del av kommunen. Det finns ingen specifik ålder när fotboll måste börja tränas så nya spelare är alltid välkomna oberoende av ålder. År 2020 har Norrvalla FF lag i alla åldrar, ända från de minsta mixade pojk- och flicklagen till pojklag i B-Juniorerna, Damlag samt Herrlag i division 3 och division 6. För mera info angående lagen, se respektive lags kontaktuppgifter. Att spela i ett fotbollslag är något av det bästa som finns och alla som är intresserade av att spela fotboll är välkomna med.

Norrvalla Ski Academy

Norrvalla Ski Academy är relativt ny inom föreningen och den är till för dem som verkligen vill göra en målmedveten och seriös skidsatsning. Till truppen hör både pojkar o flickor med Alexander Ståhlberg i spetsen. Rätt riktad träning med hjälp av personlig tränare gör att klara framsteg syns. Det ordnas årligen flera träningsläger och skidarna deltar i tävlingar på lokal och nationell nivå.

Norrvalla IF har ett nära samarbete med Folkhälsan Utbildning och Vörå Kommun.